Softbol savez Srbije

Uspešna poseta Lozani

Na poziv Svetske bejzbol i softbol konfederacije, predstavnici saveza Bugarske, Rumunije i Srbije, boravili su u Lozani. WBSC je snosila sve troskove za delegate pomenutih zemalja, od avio karata, do smestaja.
Predsednk WBSC Rikardo Frakari sa svojim saradnicima odvojio je maksimalno vreme kako bi o raznim temama pricao sa predstavnicima regije Balkana, a organizovao je i sjajnu veceru.
WBSC je pre dve godine podrzao Triple ball turnir, a ove godine podrska se ocekuje i od ESF i CEB. Ono sto veoma raduje jeste da WBSC daje veliku podrsku promociji softbola i u Evropi. Predali smo Konkurs prema Olimpijskoj solidarnosti i nadamo se da posto prvi put nas savez konkurise za ovaj program, da cemo biti i medju izabranima. U planu je bilo da se doskoluje nekoliko nasih trenera, ali najverovatnije cemo uspeti da svi nasi licencirani treneri mogu da da ucestvuju na ovoj desetodnevnoj klinici. Za sve ce biti obezbedjen smestaj i ishrana, a ocekujemo i ime stranog trenera, koji ce voditi kliniku u Srbiji.

Uskoro je u planu i otvaranje Konkursa Olimpijske solidarnosti, za infrastrukturu, gde cemo u dogovoru sa klubovima koji imaju prostor za teren, zajedno nastupiti sa projektom, oko dobijanja sredstava za ulaganje u teren.

A cekamo instrukcije od WBSC oko projekta sa USSSA, gde je plan da po nekoliko softbolasica iz svih evropskih zemalja ucestvuje na seminarima i prakticnim treninzima, koje ce u kampovima u cetiri evropska grada voditi poznati softbol treneri. Kada dobijemo sva dokumenta, otici ce i pozivi svim klubovima da predloze imena softbolasica.