Softbol savez Srbije

Kadetska reprezentacija igrala u Pragu

Ženska kadetska reprezentacija igrala je u Pragu, na velikom međunarodnom kvalifikacionom turniru, evropske zone Pony lige, za World series. Učestvovalo je 16 ekipa (timovi i reprezentacije iz osam država).
Bili smo jedna od dve najmlađe ekipe na izuzetno jakom turniru. Kao i prošle godine, zabeležena je jedna pobeda i četiri poraza. Treneri Jelena Cvetković i Milan Đorđević, uvideli su šta sve nedostaje ekipi i imaće dovoljno vremena da nastave da uigravaju tim, do EP u Ostravi, sredinom jula. Boje Srbije branilo je 14 devojčica. Imali smo sjajne uslove, veliki autobus stalno na raspolaganju i smeštaj u hotelu Harfa.
Za naše najbolje igračice proglašene su Anastasija Miljuš i Irina Spasojević. Na redu su mečevi kadetskog Prvenstva Srbije, za koje su prijavili 4 lava, Arena, Svet sporta škorpions i Alligators. Biće to prilika da se softbolašice uigravaju a i nove igračice dokazuju trenerima reprezentacije. Uz igračice koje su nastupile u Pragu, još preko 30 softbolašica iz pomenutih klubova konkuriše za ekipu, koja će braniti boje Srbije u Ostravi.