Softbol savez Srbije

Predstavljeni novi selektori i reizabran predsednik Softbol saveza Srbije

Prostorije Softbol saveza Srbije u nedelju su bile tesne da prime delegate Skupštine i prijatelje ovog sporta. Održana je Izborna Skupština. Na predlog tri kluba za predsednika je jednoglasno izabran Slobodan Đurić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Pre izbora je utvrđen kvorum i izabrana su radna tela Skupštine. Verifikaciona Komisija je pregledala sva dostigla punomoćja. Utrđeno je da su prisutni svi delegati klubova članova saveza (Aligators, Đulijano, Svet sporta, 4 lava, Lokomotiva i Softbol savez Beograda.
Klub Arena nije imao svog delegata, jer je nekoliko dana pre sednice Skupštine, na mejl saveza stigao dopis ovog kluba, u kome nas je predsednik Stupar obavestio da klub se više neće baviti softbolom i da će se samo baviti sportskim ribolovom i da o tome obavestimo sve delegate na Skupštini.
Delegati su jednoglasno usvojili predlog da se u članstvo saveza kao pridruženi član primi klub Voša iz Novog Sada.
Predstavljeni su i selektori seniorske (Milan Đorđević) i juniorske i kadetske reprezentacije (Jelena Cvetković). Svi su obavešteni da je zbog operacije nosa i oporavka, Jelena Tešić, obavestila predsednika Đurića da jedno vreme neće moći da trenira, ni da pomaže trenerima reprezentacije, kako je bilo planirano. Svi su joj poželeli brzi oporavak.
Za članove Upravnog odbora izabrani su Ilija Đorđević, Predrag Ognjanović i Goran Vukovljak. U toku su pregovori sa nekoliko kandidata za još jedno mesto u UO i delegati su se složili da u toku godine predsednik Đurić saopšti njegovo ime.
U 2018. očekuje se puno dešavanja u softbolu kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni.
Posle zavrsetka Skupštine, održan je koktel.