Softbol savez Srbije

Srpkinje desete na jakom kvalifikacionom Pony turniru u Češkoj

Srpska kadetska reprezentacija je u Pragu odigrale pet mečeva, stekle nova iskustva i pokazale da se na njih može računati u budućnosti. Treneri Jelena Cvetković i Milan Đorđević delimično mogu biti zadovoljni, činjenica je da uvek može bolje i tokom sezone radiće se na još boljem uigravanju tima. Zauzetno je desedo mesto, od 16, zabeležene dve pobede i tri poraza. U borbi za deveto mesto, Srpkinje su bile odlične, poklekle su od poznate ekipe Joudrs iz Praga, posle produžetka 3:2. 

Potvrdilo se da smo bili u najjačoj grupi na turniru. Holandija je bila prva u našoj grupi i do kraja turnira lako je pobedila sve protivnice. Arrows je bio drugi u grupi, a u nastavku takmičenja nastavile su devojke iz Ostrave sa odličnim partijama i uspele su da izbore meč za finale. Na kraju su Holanđanke bile ponovo bolje i zaslužene su pobednice kvalifikacija Pony lige za World seriju, koja se održava u Americi ovog leta.

Srbija je pokazala da ima dva talentovana pičera, uz Nevenu, dobili smo i Anastasiju Miljuš, koja je pokazala da njeno vreme na ovoj poziciji tek dolazi. Takođe, sve devojke koje su igrale zaslužuju pohvale, viđen je veliki napredak u odbrani.