Softbol savez Srbije

Puno tema na Skupštini Softbol saveza Srbije

U ponedeljak 18. februara prostorije našeg saveza bile su male da prime delegate i goste na redovnoj godišnjoj Skupštini. Tražila se stolica, a posle sat ipo vremena rada, održano je i tradicionalno druženje uz ručak.

Bilo je puno zanimljivih tema. Svi delegati klubova podržali su učešće Alligatorsa na ESF Kupu pobednika kupova, koje će se održati u avgustu. Sa oduševljenjem je primljena vest da će klub imati pojačanja iz Kanade a očekuje se da će ih pojačati i dve igračice iz Holandije i Slovačke. Đorđe Mitrović, predsednik ovog kluba istakao je da se klub za nastup na jakom takmičenju priprema još od decembra prošle godine. Istakao je i da su Alligatorsi sjajno prezentovali klub ali i državu Srbiju, igrama na Euro klupskoj ligi Istočne Evrope, gde su zabeležili čak sedam pobeda, a bili su najmlađi tim na seniorskom takmičenju.

Predsednik Slobodan Đurić obavestio je prisutne o boravku u Atini, gde je održan Kongres ESF. Preneo je utiske sa odlično organizovanog Kongresa, a podelio je i loptice za rad u sali i za novu neolimpijsku disciplinu bejzbol5.

Delegati su jednoglasno usvojili Izveštaj o sezoni 2018., sa izveštajem Revizorske kuće o potrošnji finansijskih sredstava Softbol saveza Srbije u 2018. Nezavisna revizorska kuća u potpunosti pozitivno je ocenila trošenje sredstava i pravdanje prema MOS.

Predstavljen je i jednoglasno usvojen predlog programa rada i plan za 2018. godinu. sa predstavljanjem selektora seniorske slou pič i fast pič reprezentacije Milana Đorđevića. 

Delegat kluba Lokomotiva, Miloš Bugarčić istakao je da se nada da će Srbija iznenaditi sve dobrim rezultatima na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, narednog leta. Takođe je istakao da će se i on takmičiti za Lokomotivu na Prvenstvu Srbije u slou piču, koje počinje u maju mesecu i da se nada da će Lokomotiva uspeti da iznenadi ostale i osvoji titulu. 

Skupština je jednoglasno izabrala i poznatog novinara Gorana Anđelkovića za člana Upravog odbora našeg saveza.