Softbol savez Srbije

Alligatorke u aprilu dominirale u Zagrebu

Krenuo je i nas oficijalni sajt, posle mesec dana pauze, proradio je normalno.

 

I naravno moramo da odmah stavimo vest, koja je itekako odjeknula u Evropi. MNOGIMA ZAISTA NIJE BILO NAS NAJJASNIJE KAKO SE TO SRPSKI MLADI TIM PROŠETAO TRADICIONAOLNIM SENIORSKIM TURNIROM U ZAGREBU. E bas tako, srpkinje su osvojie drugo mesto. 

Najbolji softbol tim Srbije, Alligators, osvojio je srebrnu medalju. Na terenima na Jarunu, ostvarene su četiri pobede i to protiv seniorske reprezentacije Hrvatske, Atletiksa iz Bugarske, kadetske reprezentacije Hrvatske i italijanskog kluba Alpe Adria. Srpkinje su najubedljivije savladale poznatu bugarsku ekipu Atletiks 12:0. Lako su pobeđene seniorke Hrvatske, a još ubedljivije mlade kadetkinje. U finalu je češka ekipa Storms ipak bila jača, savladavši naš tim, koji je na kraju zauzeo sjajno drugo mesto, izgubiši samo od Stormsa. 

Naš tim koji je predvodio trener debitant Vlada Verlić igrao je u sastavu Milica Mršo, Nina Jerković, Tatjana Stojanov, Milana Verlić, Magdalena Kavanova, Marija Jovanović, Jovana Dimitrov, Nataša Senderak, sestre Anastasija i Anabela Milljuš, sestre Irina, Doroteja i Darija Spasojević. Ovo je ujedno prvi veliki test a sve u sklopu priprema za elitno međunarodno klupsko takmičenje pod okriljem Evropske softbol federacije, Kup pobednika kupova. Na ovom turniru koji se igra u avgustu u Pragu, ekipu će predvoditi treneri Đorđe Mitrović i Vlada Verlić. Srpski tim će u Pragu biti pojačan za dve Kanađanke. Ima par onih kojima se ovakve dobre vesti baš ne sviđaju, ali zato svi ljubitelji softbola u našoj zemlji uživaju u uspesima koje beleže Vojvođanke.