Softbol savez Srbije

Srbija na Evropskom seniorskom prvenstvu

Seniorska reprezentacija u disciplini slou pič mešovito učestvovala je u julu na Evropskom prvenstvu u glavnom gradu Mađarske. Selektor Milan Đorđević napravio je petogodišnji ciklus (2019 - 2023.) sa ciljem da se na EP 2023. pokuša osvojiti medalja. U Budimpešti smo formirali novi tim, sastavljen od iskusnih na jednoj strani i veoma mladih na drugoj strani. Zabeležene su dve pobede, nad Mađarskoj i ono što je veoma važno nad Bugarskom. pobeda nad Bugarskom je prva u istoriji slou pič takmičenja, tako da je veoma važna.  

Na EP se išlo uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta, koje finansira naše redovne programe. Ekipa je bila smeštena u hostelu Budapest i svakodnevno joj je na raspolaganju bio nov mini bus Mercedes. Pre početka takmičenja ambasador Srbije u Mađarskoj, Ivan Todorov održao je prijem u našoj ambasadi.
 
Naš sajt je opet proradio, sada je uradjeno nesto u programu, tako da se nadamo da nece vise bagovati. Inace, sve info objavljivali smo na fejsbuku, koji nasi clanovi i prijatelji najvise citaju. A poceli smo i sa instagramom cesto a pravicemo i albume na instagramu, da ljubitelji softbola sve mogu da vide.

sportski pozdrav