Softbol savez Srbije

Održan sastanak Upravnog odbora Softbol saveza Srbije

U punom sastavu, na Novom Beogradu, 15. januara oržan sastanak Upravnog odbora Softbol saveza Srbije. Predsednik Slobodan Đurić obavestio je članove UO o budžetu, koji će za 2019. biti veći oko 15 posto.

Pričalo se o finansijskom sprovođenju programa saveza, od sredstava koja se dobijaju od strane države Srbije, preko Ministarstva omladine i sporta. Na uvid članovi UO dobili su i revizorski izveštaj, za 2019. godinu, koji je u potpunosti pozitivno ocenjen.
Đurić je obavestio prisutne, da se na predlog trenera koji rade u reprezentativnim selekcijama odlučilo da se u 2020. najveća pažnja posveti radu u disciplini slou pič. Procenjeno je da u ovoj disciplini, mešovito (COED), imamo šansu da napravimo bolji uspeh u naredbe četiri godine. Ali radiće se i ženski fast pič i ne olimpijska disciplina baseball5.
Pričalo se i o takmičenjima na kojima će se nastupati. Glavni cilj je uigravane seniorske reprezentacije, pa će se igrati slou pič turnir u maju u Sloveniji i u junu u Nemačkoj. Reprezentacija je prijavljena i za Evropsko slou pič softbol seniorsko prvenstvo, muškarci. Očekivalo se da Češka bude domaćin, i računica je planirana finansija za to, ali postoji opcija da Dablin bude domaćin EP, tako da bi onda mi odustali zbog skupih evio karata.   
Očekuje se i da se potvrdi učešće na tradicionalnom Balkanskom okupljanju u Sofiji, kao i bejzbol5 balkanskom sampionatu.
 
U planu su i održavanja klinika. Svi se slažu da je prošlogodišnja, koju je uz pomoć ESF predvodio holandski trener Ben, nila fenomenalna.