Softbol savez Srbije

Srbiji bronza na Balkanijadi - 3 pobede i samo jedan poraz

Na prvom Balkanskom prvenstvu u sportu koji tek uzima maha - BASEBALL5, naš nacionalni tim sastavljen od softbolašica i bejzbolaša osvojio je bronzanu medalju. Našim momcima i devojkama za dlaku je izmaklo finale, samim tim i svetlija medalja, ali i ovo se vodi kao veliki uspeh. Samo zahvaljujući neobičnom računanju, u međusobnom skoru, Srbija se nije plasirala u finale. 

Srbija je u meču za treće mesto na prvom Balkanskom prvenstvu u Sofiji, održanom 15. februara u soping molu, pobedila selekciju Moldavije posle četiri produžetka. Čak tri pobede, uz samo jedan poraz ostvarila je Srbija, a isti skor ima i Bugarska, osvajač prve Balkanijade.

Inače, sport pod nazivom “bejzbol 5” zasad je neolimpijski i blizak je pravom bejzbolu i softbolu. Istorisjku bronzu na prvoj Balkanijadi u opremi Srbije osvojili su: Tatjana Stojanov, Anastasija Miljuš, Martina Djurković, Nastasija Nedeljković, Ognjen Babić, Miroslav Ajduković, i braća Dragan i Milan Djordjević.

Milan je igrač selektor. Deo ekspedicije naše reprezentacije u Sofiji bio je i predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Djurić, kao i trener Momčilo Božić i član UO saveza Goran Anđelković.

- Svaka medalja je uspeh, pa tako i ova bronzana, pogotovo ako se zna da nam je ovo prvo međunarodno takmičenje u novoj disciplini. Ostaje žal što nismo igrali finale, jer su momci i devojke igrom to zasluži, ali svakako i bronza je lepa. Naša reprezentacija opravdala je očekivanja, a organizatori kažu da smo igrali u najlepšoj opremi koju krasi grb Srbije i natpis Ministarstva omladine i sporta - istakao je Slobodan Djurić, vođa puta.

Inače, Srbija je na ovoj Balkanijadi bila akter najduže utakmice (meč za treće mesto imao je četiri produžetka), ali i najubedljivije pobede (u grupnoj fazi protiv Moldavije 18:3).