Softbol savez Srbije

Softbol savez Beograda

Softbol savez Beograda

Predsednik: Stefan Kovačević.

Adresa: Spasenovićeva 12, 11030 Beograd.

Kontakt: softballsavezbeograd@yahoo.com, telefon: 011-2397715.

Softbol savez Beograda je punopravni član Softbol saveza Srbije. Kao takvi radimo po pravilima Softbol saveza Srbije a njihove komisije donose odluke i kada su naša takmičenja i turniri u pitanju. Organizujemo Trofej Beograda za mlađe uzrasne kategorije i Prvenstva Beograda. U planu je Kup Beograda. Kako klubovi plaćaju članarinu Softbol savezu Srbije, odlučeno je da u 2014. i dalje nema članarine za klubove. Klubovi članovi saveza su Lokomotiva, Đulijano i Svet sporta.

U 2015. - 14. februara održana je izborna Skupština Softbol saveza Beograda. Skupština je imala kvorum i posle izveštaja verifikacione i izborne komisije, uvtvrđeno je da je jedini kandidat za predsednika Slobodan Đurić. On je posle iznošenja programa četvorogodišnjeg jednoglasno izabran na ovu funkciju, koju je obavljao i u prethodnom mandatu. Na sajtu je objavljen i Zapisnik sa Skupštine. Jednoglasno je usvojeno da klubovi članovi plaćaju godišnju članarinu od samo 350 dinara mesečno, što na nivou cele godine iznosi 4.200 dinara. Članarina mora da se uplati na račun saveza, do 1. maja tekuće godine. I glavni cilj u 2015. je održavanje juniorskog prvenstva Beograda i klinika koje će voditi strani treneri.

u 2016. - Odrzano je prvo slou pič prvenstvo u juniorskoj konkurenciji. Održan Trofej Beograda, na kome su uz naše softbolašice, učestvovale i mlade Bugarke. Zahvaljujući saradnji sa Gradskim sekretarijatom, deo sredstava odvojen je za kupovinu tri avio karte za put u Kanadu, na SP. Pored softbol i fudbalskog terena u Ripnju, izgradili smo ,,kavez,, za udaranje softbol loptica, neophodan za vrhunske treninge pičera i udarača. 

u 2017. - Na Vandrednoj izbornoj sednici Skupstine, u hotelu M, 26.02. izabrano je novo rukovodstvo. Jelena Cvetkovic izabrana je za novog predsednika saveza.  

u 2018. - odigrano je puno turnira i odrzanih kampova. Ulaze se u mlade devojcice i decake. Ponosimo se Trofejom Beograda, koji ima tradiciju preko deset godina. I ove godine je bio medjunarodni. Turnir finansira Gradski sekrezarijat za sport i omladinu. Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je pobednicki pehar Grada Beograda. Bugarke su bile druge, a novoformirana kadetsdka fast pic reprezentacija osvojila je trece mesto.